Jane nr 2

Skrivarprocessen går framåt men tyvärr är delar av manuset på min dator som för tillfället är död. Jag hoppas den ska återuppstå i helgen.
Jag har två nya karaktärer i denna bok, Elin och Line och det ska bli väldigt roligt att få utveckla dem.
Boken har inget namn än, inte ens något arbetsnamn, fast en tanke är "Jane: Den trasiga flickan"
 
För er som missat finns första boken att köpa på cdon, adlibris, bokus, bokia, bokliv och ord&Bok. Tanken är väl också att den ska finnas på vulkan men vi får la se.
 
Hoppas ni följer med mig på denna resa
 
Har redan bestämt vem/vilka boken ska tillägnas men det får minsann vara en hemlighet

status på bok

 
Här sitter jag med ett provex av Spegelns Reflektioner. Var smågrejer som ska ändras, vilket vi ska ta itu med på Måndag, sen ska den prissättas och sånt praktiskt. Så kanske det finns att köpa Måndagen efter det men det kommer jag uppdatera om när jag vet mer. Ganska mäktigt att hålla i ett ex av ens egen bok, att man får hålla i resultatet av många timmars slit. Whooop! 

Hur jag skriver

Jag har inga speciella tideer när jag skriver, men jag kan ha bestämt att jag ska skriva under just den dagen.
Vanligtvis sitter jag i soffan med datorn framför mig eller i knäet men när jag ska skriva på "riktigt" så tar jag in datorn i köket, sitter i en mer ergonomisk position och framför allt utan tv igång.
Jag undviker att "råka titta in på facebook" för när jag väl börjat är det svårt att sluta.
Min nära vän Erika brukar få texten när jag skrivit lite och ge mig feedback. Det gör det både lättare och roligare att skriva när man får positiv respons under skrivandets gång.
 
Så mitt tips är att sitta stadigt och stabilt, stäng av tv'n. Vissa skriver bättre till musik, även jag ibland, men störande bildrörelser kan störa mig.
 
Fick ur mig nästan 2 1/2 sidan idag, sittandes i köket, i tystand

Why Jane

Den speglar en vardag som många delar och visar att livet inte behöver vara svart eller vitt. Man kan känna igen sigoch kanske hitta tröst.
Jag tar upp ämnen som samhället inte pratar mycket om såsom självskador. Läsaren kan känna sig mindre ensam och kanske kan hitta motivation till att sluta med ett självskadebeteende. 
 
Man väljer inte sin omgivning eller förutsättningar som barn, man blir placerad och ett offer för omständigheterna.
I svaghetern finns en enorm styrka som Jane besitter på sitt eget sätt
 
Genom Jane kan jag hantera och lära mig acceptera min bipolär-diagnos

Korrektur

När boken jag skriver på nu är klar kommer jag ha minst tre korrekturläsare, en i taget  Har upptäck små fel i den som redan finns hos vulkan och det känns inte det minsta proffsigt att ha felstavningar i en bok man ska ge ut.
Saken är den att den var helt korrekturläst men efter att jag blev refuserad fyra gånger började bygga på den med mer text och nya kapitel som jag bara korrekturläste själv. Inte en bra ide. Jag får bara hoppas att det lilla fel jag såg är det enda. 
Man blir ju blind själv så ja, andra som rättar är guld värt'
 
 

Skriva

Hur kom du på att börja skriva? Har du alltid gjort det?
 

Började skriva dagbok som tioåring ungefär, i mellanstadiet hade jag och en vän en tidning tillsammans (den handlade om såpoperor. Skam). JJag skrev dikter och små noveller nu och då, fri skrivning i skolan var en favorit, men jag hade ett väldigt barnsligt språk på den tiden. Först under gymnasietiden lärde jag mig mer om skrivandet, haft bra betyg i Svenska.
Skrivandet har alltid varit terapeutisk för mig och nu har jag utvecklat mitt spåk ytterligare, vilket gör det ännu mer roligt att skriva
 

Det som inte blev

Här kommer en kort text ur en historia jag la ner och istället började med uppföljaren jag nu skriver
 

Den vita burken står i badrumskåpet, det känns som den har ögon och stirrar på mig. Etiketten säger ”mot ångest”, små rosa piller som befaller mig att ta dem. Sväljer två stycken med lite vatten och väntar otåligt på resultat. Jag väntar på att värken i magen ska försvinna, trycket över bröstkorgen, mumlandet i öronen.

En mjuk suddig dimma sköljer över mig, aldrig har jag känt mig bättre. 

Q&A- svaren

1. Vad har du för mål med ditt skrivande? 
2. Vad kommer nästa bok att handla om? 
3. Vad har du själv för favoritförfattare? 
4. Vad är din styrka som författare?
 

1. Mycket av mitt skrivande är i terapeutiskt syfte, jag bearbetar saker genom det skrivna ordet. Sen så vill man ju såklart bli publicerad. 
 
2. Nästa bok är en uppföljare till den första. Den går under arbetsnamnet "det spegeln inte såg". Planen är att Jane ska bli en trilogi. Denna bok kommer bli mycket mer fiktiv än den första, där jag tog mycket ur mitt eget liv. Det ska bli intressant att låta fantasin flöda och det behöver inte komma från mitt eget liv.
 
3. Joyce Carol Oates, Unni Lindell, John Marsden. Jag gillar Berny Pålssons böcker, hon är ingen favoritförfattare, men hon har ett bra språk
 
4.Att jag kan skriva om allvarliga, destruktiva saker på ett sätt som varken triggar eller romantiserar. 

Lite skrivkramp

"En blodig bild dyker upp på näthinnan, ett minnesfragment så kort att hon knappt uppfattar det. Vad var detta?"
 

Det går lite trögt med skrivandet. Har två påbörjade texter/kapitel som jag inte får ordning på. Jag hoppas på att kunna få lite ro ikväll för att skriva mer. Denna bok kommer vara mycket mer fiktiv så det gäller att släppa fram fantasin, låta den flöda fritt.
 
Angående intervjun. Min bok kommer att nämnas med egentligen är det ett reportage om mig och Sara, om våra liv då och nu. De kommer imorgon för att fotografera.
Vi hoppas på en intervju och artikel om boken sen, kanske när den har släppts
 
 

Q&A

 
En frågestund gällande mitt skrivande

Intervju

Nu åker jag snart iväg för att göra min första intervju om boken. Jag är väldigt nervös men jag hoppas allt ska gå bra. Jag har ganska bra koll på vad jag säga och berätta om.
Tänker inte ännu avslöja vilken tidning det är, men håll koll så kommer det dyka upp.
 
 
 

God morgon

Dags att få igång denna blogg. Som ni kanske vet som kommer första boken om Jane, Spegelns Reflektioner att släppas i början av december. Jag kommer att återkomma med var den finns att köpa, det kan även bli att några kan köpa den genom mig och få den signerad, men jag ska inte lova innan jag vet.
 
Sitter just nu och skriver på bok två och dricker kaffe. Jag är lagom hyperaktiv så vi får se hur mycket jag kan få ihop idag. Jag ska försöka göra upp ett schema med skrivtider och då stänga av Internet för innan man vet ordet av det så har man hamnat på facebook stället.
Nej, disciplin,
 
har ni frågor, tveka inte!
Kram på er
 

Följ

Follow on Bloglovin
 
Följ på bloglovin så missar ni inget

jane

Blogg

Denna blogg kommer handla om mitt skrivande. Jag är inom kort aktuell med boken Jane:spegelns reflektioner.
Jag kommer skriva hur det går, allt från ev recensioner och var boken kommer finnas att köpa.
Stay tuned

Marias författarskap

RSS 2.0