Lady Gaga

2014-12-31 13:10:00
Ikväll blir det nyårsfest med temat Lady Gaga/innre monster. Det blir outfits, smink, peruker, you name it. Kommer väl bli runt tio st och jag tror det kommer bli awesome trots min milda aversion för puke-gaga. 
 
Hursomhavre, vilken turnout på året! Började ju helt värdelöst med inläggning på inläggning men efter det smarta beslutet att sluta övermedicinera mig har det bara gått uppåt och jag har nu haft fyra månader som varit bättre än på...fyra år typ. Jag har en helt annan livsglädje och det känns skönt. Jag ser möjligheter för 2015.
Jag har inga nyårslöften förutom att vara snäll mot mig själv och fortsätta framåt på den stig jag äntligen lyckats halka in på. Alltså, jag är realist, jag fattar att det kommer bli times of trouble och jag kommer må dåligt men jag ser det inte längre som min identitet och jag tror att det kommer bli lättare att bryta sig loss innan man helt spårar ur. Jag vill tro det iallafall.
Gott nytt år på er alla! Jag återkommer troligast imorgon med bildbomb
 
 
 
Mary

Vacker?

2014-12-30 06:53:00
Igår, efter min bildbomb fick jag på fejjsbook erhålla en opulens av vackra värmande ord, sådär så det pirrar till lite i mellangärdet, för vet ni, det var varken läskigt eller skrämmande längre.
Jag är de facto inte ett deprimerat, medicinslött vrak längre, varken svältmager eller neutoleptikatrind men då det var min verklighet så länge, min identitet så har det varit svårt att bryta sig loss.
Nu har jag ett tag fått höra att jag ser pigg, frisk och fräsch ut och jag får inte längre panik. Jag mår ju faktiskt bra nu, varför ska det inte få synas?  Och ärligt, det är faktiskt lite trevligare att höra att man ser fräsch ut istället för "herre-min-gud jänta, hur är det ställt?"
Gårdagens komplimangkaskad värmde faktiskt mitt hjärta och jag kan med glädje ta emot dem.
Dont get me wrong, jag är ingen narcissist som bor framför spegeln och tar en komplimang med ett axelryckande "jag vet", det finns många dagar då jag fått rejält stryk av fulkäppen, men jag är väl iaf fräscht ful. 
Pigg, frisk, fräsh, glans,  lyster är ord som skickats till mig och även om jag inte till fullo håller med om att jag skulle vara drop dead gorgeous så tar jag det iaf inte som tillmälen och börjar gapa om HUR SJUK JAG ÄR för det är jag faktiskt inte nu. Ja, jsg har en psykisk åkomma eller två men det är inte längre min identitet och det behöver faktiskt inte synas.  Jag är bara Mary, inte min sjukdom och jag behöver inte längre se riktigt sliten ut för att känna mig som jag!
 
 
Mary

egomania bildbomb

2014-12-29 17:39:34
 
Mary

x-mas 2014: bilder

2014-12-28 10:58:30
julklappar
älskadeMoa
Jag i nya ponnytröjan
ljuslykta
kärlek
 
 
 
Mary

x-mas 2014

2014-12-28 10:25:24
Så har julen passerat. Jag hade två fantastiska dagar i barndomshemmet med nära och kära. Det är nu två år sen jag firat jul med familjen så det var så fint. Tomten kom med lite smått och gott, jag kastade ett halvt öga på Kalle men sen blev det väldigt icketypisk julfilm, vi drog igång komedi rullen "we're the Millers" som var sjukt rolig.
Ska få tunggumpen ur soffan anytime och fota lite klappar.
Fick träffa syskonbarnen på juldagen och åh, dessa underbara barn. Älskar dem så hjärtat slår dubbelslag.
 
Mellandagarna var slöa förutom en tripp till stan. Köpte det sista till Saari och fick tre tröjor i late xmas-present.
Hon fick btw en morgonrock som hon nu flyttat in i så Mary scores.
 
Återkommer med bildbomb, dock fotade jag ganska lite
Mary

Episk allsång: Fairytale of new york

2014-12-21 18:09:11
 
Mary

sömn, skriva, fira

2014-12-21 06:44:10
Efter fyra timmar sömn kliver jag raskt upp för lite vederkvickande kaffesmuttande...
 
Det är inte riktigt sant. Jag kröp ur sängen och hällde i mig en balja kaffe.
Vid fyra i natt gjorde jag klart en av Saaris julklappar, tänkte återgå till sömn men det var bara misslyckat. 
Come on!
 
Suttit och skrivit lite, det är mest bara bokprojekt i huvudet nu och jag gillart. Det blir bra och det går framåt. Det här kommer bli bättre än Jane för jag tänker annorlunda, inspireras och influeras av annat och jag utvecklar mitt språk. 
 
Idag blir det lilla julafton med ett gäng fina vänner, så jag återkommer senare, säkert med en bildbomb.
 
Mary

ressurrection!

2014-12-18 20:52:49
Jag är språkligt och mentalt återhämtad och nu bör det börja dyka upp inlägg då och då.
Har kommit igång med nya boken och ja, ibland är jag ett geni. Det blir awesome! Ska dock inte kaxa upp mig för mycket då jag hittills bara skrivit fem sidor, men från nada-noll-zit till det på typ tre dagar känns ändå rätt feijnt. Nya idéer bildas hela tiden men jag känner att jag måste skriva en liten backgroundstory om min karaktär så jag kan förstå henne mer.
 
Hur som havre, idag har vi haft besök av fröken Frimodig som efter en stund nödgades plocka upp gitarren och stämma upp i skönsång. Indeed it was. Jag började gråta. For real, det rann tårar för det var så fantastiskt vackert. Hela aftonen var väldigt gemytlig, jag har saknat Malin, nu när hon bosatt sig i Skåne-land. Det är en sak som är bra med jul, många flyttfåglar återkommer för lite familjefestivitet. 
 
Och på tal om jul så är jag helt övermätt på julkortskapande. Har väl knåpat ihop ett tjugotal kort och bilder på tomtar, granar och änglar börjar hemsöka mig om nätterna, då jag som vanligt sover som en kratta. Jag och johnblund har krig. Satans pajas det där.
 
Slut på ordspya just nu men jag är snart tillbaka,  på en webläsare nära dig!
Mary

Julhälsning goes crazypants

2014-12-16 18:04:45
Ja, vad ska man säga om detta lilla filmklipp. Ba´titta på't :)
 
 
Mary

jag tävlar

2014-12-15 21:47:56
Om Yolandas debutbok.

”I skuggan av en siluett skör som glas”

http://mittprivatakrig.wordpress.com/2014/12/14/tavling-vinn-min-debutbok-i-skuggan-av-en-siluett-skor-som-glas/#comment-3721
Mary

!!! se hit!!

2014-12-15 18:17:36
Klicka på bilden för ett otroligt viktigt inlägg. 
 
Mary

suddenly it happens...

2014-12-14 16:05:23
Gladlynt knatade jag fram längs livets goda stigar och i min eufori missade jag det svarta hålet som på en sekund hade slukat mig. Det var inte ens en kletig kvicksand som sakta drog mig neråt utan snarare djävulsgapet.
Men detta är nog varken bestående eller livshotande. Jag får stålsätta mig och försöka leva som vanligt så kanske det blir bright and sparkly igen. 
Kanske dra igång någon riktig snyftarrulle, ha okontrollerad hulkfest och få allt ur systemet. 
Jag ska verkligen försöka hålla misären borta från bloggen men den är ändå min ventil och det går inte alltid att blunda för att livet känns som att bli kramad av stentrollet från "Den oändliga historien." 
Har försökt pyssla lite, hade en bra ide men det blev som precis samma där, emotionellt plågsam stentrollskram  så jag fick lägga det åt sidan en stund. Bättre att ägna sig åt lite festive spirit och göra ett julkort.
 
Men först försöka skriva klart mitt cv. Kanske få en varm känsla i magen av lite glögg.
Mary

Lucia och skapande

2014-12-13 07:06:04
Sovit riktigt risigt och nu har jag bänkat mig framför Luciamorgon med en hink kaffe.
Jag ska försöka få denna dag att gå i skapandets tecken. Man kan aldrig göra för många (jul) kort och jag har börjat klottra i min författarbok.
Det är dock något jag har svårt att kalla mig. Det blir mest "äh skrev ihop nåt och släppte via vulkan".
Jag ska öva på det där
Mary

manusprojekt

2014-12-11 19:23:01
Nu börjar manusideer att rulla in. Har diskuterat med Saari och Zelda och de tycker jag är inne på något. Det första jag ska göra är att verkligen skapa och bygga upp min huvudkaraktär, lära känna henne och ge henne liv.
Jag ser fram emot att komma igång med detta projekt och jag ska verkligen ha i åtanke att använda mitt eget språk och inte pinsamt kopiera andra. Inspireras,influeras, ja visst och man kan få idéer och efterlikna till viss del men man måste använda sina egna ord, sitt eget språk. 
 
Har ett CV att skriva innan tisdag men sen sätter jag igång så smått. Det blir vad det blir men jag känner inte längre att jag ligger och krälar i ett ordlöst svart hål utan minsta förmåga att uttrycka mig. Jag kan om jag väl sätter den sidan till, det får väl ta sin tid.
Mary

varför Jehovas

2014-12-11 08:25:00
Ja, vad gör Jehovas här? Funny story: de började komma hit med sina tidskrifter regelbundet och religionsintresserade Saari tog gärna emot dem och lyssnade glatt på Guds ord. Hon har också pratat om att hon vill bjuda in denna woman of Jehova men aldrig blivit tillfälle.
Sen as it happens, jag var ensam när tanta kom hit och helt out the blue har hon frågat om vi skulle vara intresserad av att ha bibelstudier med henne och uppenbarligen fick jag a sudden aneurysm för innan jag hade förstått det själv hade jag tackat ja. What the heck?
Saari var iallfall rätt nöjd och så började allt.
She's very square och bibeln är en manual, precis allt är sant. Hon blir uppenbart uncomfortable när vi ställer frågor som är helt outside the box typ homosexualitet,  att skiljas och ahmagawd, det ockulta.  De flesta frågor besvaras med "jo men bibeln säger..."
På tal om fördomar och myter, det har vi ju alla om Jehovas och Saari gav henne en chans att slå hål på dem men nej, hon bara bekräftade allt. Jag var dock frånvarande den gången men jag ska förhöra henne om det
Nåja, syftet är ju att vi ska lära oss bibeln så vi har en bok som heter "vad lär bibeln" som vi läser ur och eeh..söker svar från the holy book. Vi får turas om att läsa verser, extrem skoltid flashback. 
Anyhow, jag tänkte att det kanske kunde vara lite kul (?) för religion är ju intressant but come on, denna kvinna sysslar snarare med hjärntvätt om DEN ENDA SANNINGEN!! 
Planen är att hon ska komma varje måndag until further notice men jag tror inte kan kan delta mer, det är bara too much.  Religion är kul och visst kan det vara roligt att slöbläddra i bibeln, men Jehovas är en sekt och så väldigt narrowminded. Nä alltså, jag orkar inte. Men vi får väl se på måndag.  Om inte annat så är det ganska roligt att se henne obekvämt sqwirma sig vid alla hemskt blasfemiska frågor. 
 
Måste ju vara som att komma in till satans näste
(Mwohahaha)
 
 
 
Mary

Sjuk, skriva, Jehovas

2014-12-08 17:42:45
Dagen har förflutit i ett töcken. Känner mig fysiskt sjuk, skulle kunna tävla i freshness med disktrasan och den skulle vinna.
Sömn, American Horror story, soffläge, Gilmore girls. Jag lider av kronisk trötthet idag och jag tror att det kan vara någon förkylning på gång. Jag hoppas bara att ett god natt sömn ska hjälpa, för även om jag skulle råka ha tid att vara sjuk så känns det inte speciellt lockande.
 
Sitter och läser boken "Så gör jag-konsten att skriva" och försöker stimulera hjärnan. Men mitt alla största problem är nog att jag inte har den blekaste aning om vad nästa skrivprojekt ska handla om. Jag har ingen story i huvudet och jag tror det är därför det blir så knas och jag känner mig....kass.
Om jag bara kunde bygga ihop en plotline och några schyssta karaktärer så skulle det säkert gå bra. 
Sen måste jag genast sluta jämföra mig med andras skrivande och sluta gräva ner mig för jag inte skriver på samma sätt. Det behöver ju inte betyda at jag vara skriver skit. Men ett schysst writerscamp med Zelda är precis vad jag behöver.
 
Ikväll kommer Jehovas för bibelstudier igen och jag ska försöka hänga på trots mitt miserabla tillstånd. Får väl dra mig undan om jag inte fixar det. Varför i hela friden de ska komma hit kan jag utveckla en annan gång but trust me, hon kommer adrig värva någon av oss. Men just religion kan vara intressant. Jag kan bara inte hålla med om att deras tro är den ENDA SANNINGEN och bibeln är någon sorts manual för hur man ska leva. 
 
 
 
 
Mary

bokstavligen efterbliven

2014-12-07 20:28:05
Jag tycks ha tappat all förmåga att skriva, att uttrycka mig. Jag är språkligt retarderad. Har jag någonsin kunnat? Läser med kritiska ögon bakåt i bloggen och kan inte annat än att plocka fram skrämskudden.
slätstruket, meningslöst, rentav delvist pinsamt. 
Här har man trott att man hade någorlunda skills men alltså, nej. Jag skriver med ett vsnlig svensdon-språk i dränkt i mellanmjölk. Jag hatar mjölk iaf.
Jag hatar att känna mig helt uberkass på något jag älskar att göra.
mina bloggläsare minskar drastisk och kommentarer uteblir och min egen fantasi är som bortblåst. Absolut inget vettigt hamnar på print.
Jag vill beröra folk med mina texter men allt som händer nu är att läsarna somnar och ber till högre makter att jag ska förbjudas att bruka ett tangentbort.
Jag är inte alls ute efter sympati nu och jag försöker inte fiska efter framtvingade komplimanger.
Lets face it, mitt skrivande håller inte måttet och det tar död på mig.
Vad är det som har hänt?
 
Mary

I'm calm now

2014-12-07 11:55:33
 
Mary

Freaking out

2014-12-03 16:38:27
Livet är så bra nu. Vardagen flyter på och det händer saker, jag har ett socialt liv. Jag har en ny vän som är amazing...
....and I'm freaking out.
Jag känner inte till det här längre, jag vet inte hur jag ska hantera allt det här positiva. Hell no att jag vill tillbaka till misären men det vet jag iallafall vad det är. Det här är stort, spännande och flat out scary. 
Sitter här men klump av ångest för jag borde vara tacksam, vilket jag är, äntligen lixom men jag vet knappt vem jag är längre.
 
Men jag har gjort det förr. Jag har klarat ett liv. Men något djupt inne skriker åt mig att "time to self-destruct", innan det spårar iväg anyhow. Jag vågar ändå inte tro på ett friskt liv. Så medan jag passar på att njuta av nue, ta vara på alla dagar så sitter jag samtidigt med geleknän och ett meltdown runt hörnet.
Ska det vekligen vara så knepigt att må bra? 
 
Mary

julkort

2014-12-02 13:19:06
Dagens skörd (plus två ljuslyktor)
 
Mary

gårdagens julpyssel

2014-12-02 06:38:10
Gick lite bananas på konstnärshopen och köpte lite julpyssel. Här är tre kort jag gjorde igår
 
Mary

my week

2014-12-01 07:18:13
Har en ovanligt fullspäckad vecka men det kommer bli roligt. Idag blir det julklappshopping och städning. Tisdag är psykmöte och fika med fina Emma. Onsdag ska jag fika med min syster och sen är invigningen för Tilia. Saari ska spela, tokspännande! Torsdagen bjuder på standup kväll på rockbaren med Zelda, fredag får jag vila ( om jag inte drar till musikstudion) och lördag är nåt jippo, Glitter loves rock. Tror någon kommer vara rätt slut på söndag men förmodligen med ett leende. 
 
Sitter och spånar på tatueringsideer men jag tror jag har bestämt mig ☺ dear santa.....
 
 
Suddig bild, obviously men pyssel till Zelda.
 
Mary

RSS 2.0