Tjejsnack-Låtar

2009-11-29 13:22:09

Tjejsnack#33


Låtar

1. En låt som betyder mycket för dig, av vilken anledning?

Tja, jag tror att Pieces med Sum41 alltid komma vara en stor del av mej, lixom Courage med Superchick. Ni som känner till låtarna vet vad jag menar, det är enda förklaringen jag tänker ge.

2. En låt du aldrig mer vill höra, av vilken anledning?

Oj, det vet jag inte. Finns väl massa skit jag inte vill lyssna på men mest för att det är just skit. Ingen speciellt låt jag inte fixar att lyssna på

3. En låt du lyssnat på som du inte tycker är barnvänlig?

Haha, tja jag skulle väl inte rekomendera Brittas Fitta till alltför många barn :P Sen tror jag väl inte att Björn Rosenstöm i allmänhet är några barnvisor.

4. En låt som gick varm i din musikspelare under tonåren?

Det mesta med Hole och diverse annan grrrl-rock. men nån speciell låt vet jag inte. Fast jo, This town med Human waste project feat Korn var populär



5. En låt som ger dig julstämning?

Ursäkta, vad hette det? Julstämning? Haha, jag tror ingen musik kan ge mej det :P Får jag nånsin nån sån så beror det nog mer på nåt annat (typ hallucigena droger haha)

Mary

har ju totalt glömt!

2009-11-28 19:10:04
När jag berättade om mina second handfynd sa jag ju att jag skulle lägga upp bild på Moas present efter att hon hade fått den men det har ju inte blivit av. Skäms på mej.
Nu kommer den dock
Ett stycke löjligt söta snickarbyxor blev det misann. Och passade perfekt gjorde dom oxå.
Min söta lilla skitunge! <3
Mary

frågestund, vaa

2009-11-28 13:08:58
Under de senaste dagarna har jag fått två kommentarer från okänt folk som berättar för mej att dom har frågestund i sin blogg och att jag är välkommen att ställa en fråga.
Okej, jag har en fråga. Varför skulle jag vara intresseread av att ställa en fråga till en helt okänd människa vars blogg jag aldrig ens har läst? Till vilken nytta?
Har man frågestund kan man ju skriva det på bloggen så kan de vanliga läsarna fråga något om de vill, men att be helt okänt folk!
Ja jisses, känns som att det är mycket ute i bloggsfären jag inte riktigt förstår mej på
Mary

två val

2009-11-28 00:00:17

Faan vad jag önskar att det var enkelt att tänka så!

Mary

pensionärspromenad

2009-11-27 23:33:51
Kommer ni ihåg när jag skrev om Harry Hurtig och Rullator-Rune?
Nu är det iaf dags för Tant-Tora alt Bajs-Börje, vilket är det jag förvandlas till denna årstid.
Tänk ishalka. Man går med stel kropp, lite krumryggad och med benen som man har gjort i byxan, allt för att inte halka. Det är inte direkt så man känner sej speciellt glamourös när man är ute och promenerar.
Tyvärr tar mina knän skada av denna ack så charmiga gångstil oxå men vad gör man, det är ju en hälsofara att lunka runt på vanligt sätt. Således får man bli en pensionär med redigt slapp ringmuskel.

Nån som känner igen sej kanske?

Mary

ang bloggtröjan

2009-11-27 20:22:55
Många har frågat nu så jag skriver bara ett kort inlägg för att berätta att tröjan är köpt på Lindex barnavdelning och kostade 50 pix
Mary

Why, Ana?

2009-11-27 15:19:53
Jag fullkomligen hatar dagar när all form av logik stängs av och tjocktankarna tar över. Inga kläder passar för magen är "för stor", kinderna är hamsterformade etc.
Plupp brukar skriva om "monstret under sängen" och jag har faktiskt ett sånt. Ett svart, platt, fyrkantigt konster, även kallad våg. Jag brukar oftast undvika monstret men när logiken och vettet är totalt utslaget så hör jag endast dess lockrop och genast står jag där och studerar siffrorna.
Jag vill dock tillägga att det är helt normala siffror, mycket väl anpassad till längd och ålder.
Logiskt sett alltså.
Idag är det fullkomligt vidriga siffror.

Man kan ju med säkerthet säga att den ack så hatade sjukdomen inte helt har släppt taget om mej. Det tror jag iofs aldrig den kommer göra helt heller, det får jag acceptera. Jag måste lära mej hantera den bara, jag måste ha kontrollen, den får inte kontrollera mej.
Det är dock inte så lätt alla dagar.
Mycket andra helsjuka tankar har cirkulerat senaste tiden oxå, men jag har svårt att sätta ord på dem, kan inte riktigt formulera det ännu. Kanske kommer det.
Sen vet jag inte heller om jag riktigt vågar berätta det, det känns så sjukt.
Men jag VAR sjuk (är sjuk?)















(och jag ber om ursäkt om bilden är triggande för någon, men den beskriver känslan så bra)
Mary

fix och trix

2009-11-26 15:08:54
Idag har det varit fullt ös här må ni tro. Planen var STÄDA! Dock började jag redan i natt när jag inte kunde sova. Jag plockade undan det värsta och så började jag organisera lite smått.
Jag har ungefär sjutusen hårspännen, men jag lyckas nästan aldrig hitta något eftersom jag aldrig har koll på dem.
Det har jag nu löst minsann. Allt jag behövde var ett stycke sidenband.

Nåväl, till slut fick jag mej lite sömn och innan jag satte igång idag laddade jag upp med några ton koffein, för att kunna vara något sånär funktionabel

 

Jag tog först tag i disken eftersom det verkligen är det absolut tråkigaste och jag ville få det gjort. Till tonerna av Susan Boyles underbara I dreamed a dream gick det ändå ganska lätt.

Sen har jag hunnit med att dammsuga. Fick även sopa lite eftersom den dumma dammsugarpåsen blev full.

Satt upp gardiner och ljusslinga har jag minsann hunnit med oxå, fast det var en utmmaning när gardinstången inte var på mitt lag och jag faktiskt bara är tre äpplen hög. men skam den som ger sej!

Nu lyser det massa trevliga stjärnor i mitt fönster.

Har även fått upp draperierna som sitter mellan kök och vardagsrum, köpte fler igår så det skulle täcka hela öppningen. Det irriterar mej dock lite att de inte når hela vägen ner men men, man kan inte få allt här i livet, har jag hört.

Även en lampa har hittat sin plats i fönstret och en tomte ovanför ingången till köket.

Lampan har jag sådär halv omedvetet snott av exfrun. Vi får se om hon slår mej ^^

Det här blev väl mest en bildblogg, men det är nog så roligt kan jag tycka.
Nu har jag paus och avnjuter massa kaffe. Inte mycket mer att göra idag, skulle jag tro.
Mary

fakebestfriend

2009-11-26 03:29:04
klockren text. Love it!
Läs texten här eller lyssna på klippet
Mary

julshopping

2009-11-25 19:37:59
Idag stod julklappshopping på schemat. Blev lite av en rivstart på dagen bara. Puffen väckte mej strax före halv ett och jag fattade knappt vart jag var ens en gång. Just efter skickade Jessica sms och sa att hon var redo att åka.
"Vi ses klockan ett" blev mitt svar.
Kläder flög runt, jag virrade fram, posten åkte ner i väskan.
Ut en runda med hundstackarn, kolla så ansiktet satt på plats och så iväg.
Jessica är en såndär traditionell människa som anser att man SKA HA julpynt och ville jag inte anstränga mej så skulle hon då minsann göra det åt mej.
Hennes vrede ska man passa sej för så det blev väl lite julpynt inhandlat.
Inte det att jag inte tycker det är fint, förstår bara inte grejen med att pynta en massa när man ändå bara ska ha det en kort stund. Känns so ovärt.
Nåja, ljusslingan jag köpte var inte alltför julig och kan därför få sitta uppe året runt. (Bild kommer när den är uppsatt)
Det blev en del klappar inhandlade, som jag inte tänker visa bilder på, man vet aldrig vilka som läser, men även lite småpryttlar till mej själv. Kan ju inte låta bli

Känner mej väldigt nöjd med alla inköp även om det inte är speciellt roligt att kolla kontot nu. Nu får minsann en del juklappar vänta till nästa månad, har ju fem dagar på mej att shoppa då oxå.

Min bror sa även åt mej idag att inte handla för mycket saker till Moa. Jag har ingen aning om vad han pratar om. Vad menar han? På julafton tänker jag minsann förklara att såna ord är inget jag förstår. Å sånt trams som att jag ska köpa saker till henne istället för till dom vet jag inte heller vad det är. Bror är bäst och därför får han oxå klappar. Punkt :)
Mary

bloggtröja

2009-11-24 17:14:16
Dagens inköp. Jag är nöjd ^^

Mary

julhysteri

2009-11-23 21:47:35
Jessica tyckte att jag skulle blogga om att julen kommer alldeles för fort och hugger oss i ryggen men jag gör istället så att jag utvecklar det där med att den kommer för fort.
Samhället har verkligen blivit julhysteriska, redan i oktober kommer julpapper, pynt och diverse julgrejer fram i butikerna. Man har kunnat köpa glögg ett tag nu och reklamerna pumpar fram jultips, önskelistor och liknande.
I OKTOBER!?!
Själv vägrar jag göra nåt som har med jul att göra innan första advent.
Eller okej, köpa julklappar kan man ju börja med innan, både för att slippa stressa och för att slippa lägga ut alla pengar på en månad. Men resten? Hallå, känns det inte lite tidigt att inhandla massa jultrams tre månader innan. Vart finns julstämningen då?
Jag pyntar iofs inte, jag brukar faktiskt inte ens sätta upp julgardiner för jag tycker det är så onödigt att fixa med en massa trams bara för en kort stund, men jag har full respekt för dom som gör det. Bara jag som tycker att julen ör överskattad.
Som icke-kristen vet jag inte ens varför jag firar jul och jag tror många andra tycks ha glömt själva grunden till julen och firar bara "för att man ska".
Jag tycker iaf att julen är sjukt överskattad.
Nåväl, det är första advent till helgen, då kanske jag köper lite julpapper och klunkar lite glögg.

Tycker du att julhysterin har gått till överdrift?
Mary

cupcakesmycke

2009-11-19 17:52:13
Jag tävlar om ett supersött cupcakesmycke hos Starsprinkle.
Nu vinner jag iaf typ aldrig nåt men jag får väl säga som reklamen "if you're not in, you can't win"

Mia Wiborg

Mary

massa roliga fynd

2009-11-19 16:43:58
Ni som känner mej eller bara har läst min blogg ett tag har nog inte missat att jag gillar second handshopping.
Jag menar, varför betala fullpris när man kan få kläder som kan se helt nya ut, mycket billigare.
Jag åkte iväg till Myrornas igår för att se om jag kunde få tag på lite roliga prylar. Jag brukar egentligen inte lägga stor fokus på kläder eftersom jag knappt får plats med mer hemma men igår så var det glest med prylar så jag ägnande mej mer åt att kolla kläder.
En bra sak med att inte vara så stor är att jag fortfarande kan handla barnkläder, vilket gör det mycket billigare och billigt tycker jag mycket om.
Tänkte jag skulle slänga upp en bild på gårdagens fynd.

Ett stycke tröja, en t-shirt och en jättemysig skjorta. Alla från barnavdelningen och till det sammanlagda priset av 90 riksdaler. Det gillas.

 

Idag var det då dags för Röda korsets butiker, mest möbeljakt.
På möbelbutiken finns en del kläder oxå, enhetspris 10 kr, men just idag fanns det inget som föll mej i smaken där, varken i kläd-eller möbelväg. Man kan inte alltid fynda.
Däremot på den mindre Röda korset butiken, där gjorde jag lite roliga fynd.

 

En grå t-shirt, likadan som en rosa jag köpte på Myrornas för några veckor sen. En bok om katter och ett litet sött Hello Kitty anteckningsblock. Skorna är egentligen svarta och inte grå som kameran vill påvisa.

Jag köpte även en liten present till Moa (brorsdotter) men jag väntar med att visa bild på det.
Slutsumman blev även idag 90 pix, moapresent inräknad.

Jag gillar läget!
Gillar du secondhand?

Mary

someone new

2009-11-18 11:17:30
For someone special
you're in my heart

Mary

Låt den rätte komma in

2009-11-18 09:50:15
Eftersomn jag såg film igår var Andie på mej på stört om att jag skulle blogga om den, så man får ju lyda.
Ja, jag såg iaf Låt den rätte komma in, en svensk film baserad på boken med samma namn, skriven av John Ajvide Lindqvist.
Den handlar om en 12-åriga Oskar (Kåre Hedebrant) som blir mobbad i skolan, men som sen blir vän med nya grannen, flickan Eli (Lena Leandersson), som minst sagt verkar en aning speciell.
I övrigt sker det ett å annat blodigt mord och folk blir sådär nervösa som bara är väntat.

Vampyrfilmer i sej brukar väl inte imponera fasligt mycket på mej och detta var inget undantag, men samtidigt så var den inte så väldigt fokuserad på just det heller, även om det såklart förekom. Det här är inte den bästa film jag har sett men den hör inte heller hemma på listan över de sämsta. Jag skulle kalla den...speciell, kanske.

Det är iaf ett plus för att det inte är alltför mycket fjantiga specialeffekter a'la vampyr.

För övrigt så är titeln baserad på att vampyrer måste bli inbjudna, vilket Johan Ajvide finner "moraliskt fascinerande." Kul att vampyrer har nån moral iaf ^^

 

Eli

Mary

Tjejsnack-Favorit

2009-11-17 12:05:02
Tjejsnack #32

1. Färg?
Ja, rosa är väl favoriten, följt av lila. Sen gillar jag svart, men det är visst ingen färg utan en...kontrast?. Jag räknar det som färg iaf

2. Hobby/sysselsättning?
Pyssla, skriva, se bra filmer, dricka kaffe och tjöta på. Promenader på sommaren, leka med djuren, läsa böcker och Nemi. Läsningen går iofs i perioder men nu läser jag massor igen. Så skapande och läsande är favoritgrejerna, helt klart

3. Artist?
Varierar helt klart. Fick nya Amanda Jenssen-skivan igår, så hon står högt i kurs nu. Annars gillar jag mycket "tjejmusik", såsom hela riot grrrl-scenen.
Courtney Love har alltid varit en favorit. Så är jag smygkär i Marilyn Manson, men hyser även kärlek för Linkin Park. Lyssnar även gärna på Elvis, David Bowie.

4. Blogg/hemsida -adress?
Oj, finns många egentligen, men de bloggar jag helst läser är väl de jag har länkade här på min egen blogg, sen följer jag även Tjuvlyssnat/tjuvtittat och Arga lappen.

5. TV-program?

Det enda jag följer slaviskt nu är Grey's Anatomy, men annars gillar jag Navy CIS, Mord i sinnet, Cold case. Sen har Jessica fått mej att snöa in på inredningsprogram oxå, med Simon och Tomas som favoriter.
Men jag kollar sällan på tv när jag är själv, förutom Grey's. Jag kommer mej aldrikt riktigt för att faktiskt slå igång tv'n bara för att slötitta.
Mary

bloglovin'

2009-11-14 23:05:39

(gammalt inlägg soim jag lägger upp igen pga nya "bevis")

"ska vi följa varann via bloglovin?
"har lagt till dej på bloglovin, snääääälla lägg till mej"

Vad är egentligen dealen med att ha som många prenumerater via bloglovin?
Spela roll HUR folk läser ens blogg? 
Kanske har dom bara lagt till en på favoriter och kollar varje dag/med jämna mellanrum
Själv har jag blogloving för att ha koll på när folk skriver, sen hur många som har lagt till mej där det skiter jag i. 
Haha, jag skulle inte orka bry mej för det är typ 3 st :P
Men jag menar, är bloglovin statuspoäng?

Mary

ny design..igen

2009-11-14 17:41:29
Hiss eller diss?! speak up

haha sorry folket, för musiken som gick igång. Nu kan man själv välja om man vill trycka på play på den lilla björnen :P
Mary

JohnnyBoy

2009-11-14 16:09:11
John Blund, ja.
Inatt var ännu en såndär natt då jag bara låg och vände och vred på mej. Eller ja, okej, det ska tilläggas att jag inte tippade omkull föränn vid fyratiden imorse. Skulle sova hos Jessica så jag skulle slippa gå hem mitt i natten och deras soffa är nästan som mitt andra hem.
Jag insåg dock fort att jag inte skulle få sömn närmaste timmen och ryggen värkte så vid femtiden bestämde jag mej för att traska hem ändå.
Väl hemma började jag fundera lite på när och hur denna irriterande sömnstörning började. Det känns som att den har funnits så länge att jag har glömt dess ursprung.
Jag kom fram till att den förmodligen började för ca nio år sedan, i samma veva som jag påbörjade min behandling, då boendes på behandlingshem. Det var mycket nytt, en hård process och mycket som hände i huvudet och kroppen.
Jag var ofta orolig och började få problem att sova, vilket inte hade varit något stort bekymmer innan.
Det ska väl erkännas att diverse mixtrande, testade och brukande av olika sömnmediciner kanske inte har hjälpt. Visst, det funkar ju för att få sova men det rubbar ju kroppens naturliga sätt att somna i längden.

Jag håller på tillfället på att sluta med min sömnmedicin, Nozinan. Jag har haft den i drygt ett år men jag har tröttnat ordentligt på dess dryga biverkningar och sista tiden har den inte gjort stor verkan heller.
Har nu under sista veckan bara knaprat Zopiklon vid bedtime, och visst, man somnar helt fantastiskt skönt på den, men...detta men, det är en insomningsmedicin och ger inte alls en lika bra ihållande sömn som tex Nozinan, vilket gör att jag vaknar trettiotolv gånger under natten och inte är utvilad alls när jag vaknar.
Sen vill jag ju helst inte knapra benzo hela tiden eller, man blir fort tillvand och behöver högre doser och eftersom jag redan en gång nästan missbrukat zopiklon (imovane) så jag har inte jättestor lust att sitta i den skiten igen. Så jag försöker hålla mej till att ta den i kris men det är svårt när man vet att man somnar snabbt och smärtfritt.
Nåväl, vi kan ju alla konstatera att John Blund inte direkt är min favoritkille och att jag inte precis står överst på hans lista över folk att söva.
SkitBlund

Mary

alltid ledig-aldrig tid

2009-11-13 21:19:39
Tänkte jag skulle skriva om ett ganska intressant fenomen som jag känner av titt som tätt.
Som ni vet så är jag ju sjukskriven och har därmed all tid i världen att göra lite vad jag vill.
De flesta dagar är helt tomma i almanackan, många timmar är fria.
Ändå har jag aldrig tid att göra något?
"Jo, jag ska hälsa på, får se när jag har tid"
"Jo, det ska vi ordna, men jag har inte tid just idag"

Men hallå, jag har ju BARA tid. Jag har 24 lediga timmar (jaja, jag sover oxå), sju dagar i veckan, jag sitter för det mesta på röven och pillar mej i naveln, men ändå HAR JAG INTE TID!
Ett klart underligt fenomen, för det verkar ju underligt att folk skulle ringa och fråga om saker just precis så jag har bokat in nåt, ofta händer det inte.
Såklart,  vissa gånger kan man ju skylla på att man inte har tid för det är nåt man inte har lust att göra, men då har man ju tid, egentligen.
Men jag har sällan tid att göra saker.
Fast jag inte har något att göra.
Jag hajjar inte hur detta kommer sej
Mary

Sophie

2009-11-13 14:39:50
Tänkte lägga in en av mina favoritlåtar. Sophie av Eleanor McEvoy, som handlar om Sophie som har anorexi. Texten tar upp lite om just varför och hur det kan gå, hur människan och dess omkrets känner det.
Observera att jag valt videon som är sims-utformad, eftersom det var den enda vettiga jag hittade som inte innehöll en massa Pro-ana/thinspo-skit som jag inte vill vara med om att sprida

Mary

Jodi Picoult

2009-11-13 12:58:54

Känner att ja g måste skr iva ett inlägg tillägnat den helt fantastiska författaren Jodi Picoult. Hon har bland annat skrivit den nu bioaktuella Allt för min syster, vilket var den första av Jodis böcker som jag läste.
Har sedan dess hunnit med Försvinnanden, en bok på drygt 500 sidor som tog mej två dagar att läsa, för man helt enkelt inte kunde slita sej ifrån den.
Nästan bok var Skulden, ännu en helt otroligt bra bok. man glömmer nästan bort att leva i övrigt när man läser hennes böcker, man vill inte lägga ifrån sej dem. Man dras nästan direkt in i handligen, målar upp en bild framför sej, man lär känna karaktärerna och vill hela tiden veta mer om hur det går. Nästan så man kan bli lite besviken när boken tar slut.
Jag håller nu på läsa hennes senaste bok 19 minuter. Jag har varit lite seg på att läsa den, inte för att den är dålig, absolut inte, utan för att jag mest gjort annat och inte börjat läsa föränn jag varit för trött. Men jag vill påstå att den håller samma klass som tidigare böcker.
Hon har även skrivit Den tionde kretsen, men den har jag ännu inte läst, det får bli nästa projekt och jag tvivlar på att jag kommer bli besviken.
Jag rekomenderar alla att läsa hennes böcker, ni kommer inte att ångra er!
Mary

bloggtorka

2009-11-12 11:45:21
Jag vet verkligen inte vad jag ska skriva! Jag får ångest när jag tänker på bloggen, att jag borde skriva nåt riktigt bra, men inget har ju direkt hänt.

Enligt Facebook så är jag en Kissie-bloggare så jag borde ju kunna sitta å skriva vilket trams som helst och bli superpopulär. Dock tror jag att nåt gick lite fel där i testet, jag känner mej många hästlängder ifrån Kissie. Vilket är något jag verkligen hoppas att resten av universum gör också.

Nåväl, ska dricka lite kaffe och läsa andra bloggar (inte kissies) så kanske inspirationen kommer

Mary

dagens überpepp

2009-11-11 11:55:50
jag var sjukt segstartad idag men när jag väl hade kommit igång slängde jag igång denna låt och nu har jag skuttat runt som en tjackad kanin och är på sjukt bra humör!

Mary

Imagine me and you

2009-11-10 11:49:18
Igår såg jag återigen en av mina favoritfilmer, nämnligen Imagine me and you.
Det är en sorts kärleksdrama med lite inslag av komedi.
Jag tänker inte avslöja så mycket av handligen, ni får se trailern istället.
Men jag gillar filmen för att den visar hus pass oförutsägbart livet och kärleken kan vara, att trots att man har stablilitet så ska man inte ta saker för givet. Känslor kan ändras, även till något man alddrig ens hade en tanke på.
Sen att jag är dödligt förälskad i Lena Hadley gör den inte sämre, hähäh

Mary

det där med att vara stark?

2009-11-10 10:42:47
Jag får många kommentarer från läsare men även från mina vänner, när de hör och läser om mitt liv och de påstår att jag har varit/är så stark.
Huh? Stark? Var då? Det enda jag har gjort är att överleva.
"Åh, så modig du är!"
Nejdu, det sista jag har varit är modig, för jag vet att hade jag haft MOD hade jag inte idag suttit och skrivit detta, jag hade använt det åt helt fel håll.
Jag var för svag för att säga något om mobbingen. Jag var för svag för att hindra mej själv från att halvt svälta ihjäl.
Jag var för svag för att låta bli att dagligen skära mej.
Jag har suttit fast i diverse beroenden, om så inte något olagligt.
Vart ligger min styrka vill ni påstå?
Självklart säger jag tack och bock, men jag förstår inte.
Vad är det jag har gjort som gör mej så stark.
Skulle jag kalla mej något så är det möjligvis envis, för att jag inte velat ge upp fast jag låg på botten.
Eler möjligtvis feg.
Samtidigt bottnar det inte bara i feghet att jag inte för länge sen bara gjorde slut på allt, utan ett visst hopp om att det faktiskt fanns en ljusning.

Om ni bara visste hur liten och svag jag ofta känner mej...
Mary

exploaterar mej själv

2009-11-09 16:21:37
Kände att detta inlägg var så pass viktigt så jag klistar in det även här

Flickan trycker sej mot väggarna i korridorerna, försöker göra sej osynlig. Hon försöker gömma sej med de onda, mot de elaka orden, den psykiska misshandeln.
Hon gömmer sej i mörka hörn, i låsta rum. Hon gömmer sej för att inte bli sedd, men allt hon önskar är just att någon ska se henne.


Att gå till skolan innebar ångest. Magvärken var ett faktum, tårarna gav sej till känna redan på väg dit. Vad skulle de säga idag? Vad skulle de göra?
När jag började högstadiet hade min klass helt plötsligt vänt sej emot mej. De som inte aktivt deltog i mobbingen var passiva åskådare. Värst var väl klassens populära tjejer, de sa inget, varken gott eller ont, men på ett sätt uppmuntrade de mobbingen. För hur skulle det se ut om de snygga, coola tjejerna skulle stå på min sida, den fula och äckliga.
Det hela började ganska lindrigt med små gliringar, elaka kommentarer och sådana saker som att jag blev vald sist till grupper. Men det eskalerade fort.
-Öh, stå inte för nära mej ditt äckel, jag kan ju bli smittad för fan!
Idrottstimmarna var bland det värsta. Jag var inget vidare bra på sport, vilket de lät mej veta. Under en fotbollsmatch hörde jag en kille prata med läraren.
-Vafan håller hon på med egentligen, hon kan ju inte spela alls.
-Hon försöker ju iallafall, svarade läraren med ett tonfall som visade att han egentligen höll med.

Jag ville inte låta dem knäcka mej. Jag gick till skolan varje dag, hoppade aldrig över lektioner och framför allt så sa jag aldrig ifrån. Det vågade jag inte, de skulle bara skratta.
En dag brast det dock. Det var innan en slöjdlektion, jag hade valt träslöjd och gick därför med alla killar och bara en annan tjej. Klassens häftigaste kille T var riktigt jävlig med mej, som vanlig och då orkade jag helt enkelt inte mer.
-Måste du vara så jävla taskig hela tiden? nästan skrek jag.
Jag kastade jacka och väska i golvet och sprang därifrån. Jag sökte skydd i en skogsdunge bakom slöjdsalen och grät ut. Jag grät över alla elaka ord, grät för att jag var svag men mest grät jag för att jag insåg att jag just gjort saken mycket värre.
Jag smög tillbaka till lektionen efter ungefär en kvart men kom såklart inte in obemärkt. Läraren berömde mej för att jag var stark och vågade komma tillbaka men klassaen var onådig.
-Ska du inte springa till skogen och lipa lite?! "Åh, ni är taskiga", sa T och imiterade mej medan resten skrattade.

Så såg min vardag ut. Att jag var ett tacksamt mobboffer spreds även till de andra klasserna också, till slut var alla 7:or på mej.
Det blev bara värre och värre. Något jag verkligen fasade för var redovisningar. När man står framför alla, nervös för att säga fel, att snubbla över orden, att bli röd i ansiktet och sedan se stora delar av klassen gömma sej i tröjor eller bakom gardiner, allt för att slippa se just på mej. Det var ett tydligt bevis på det hat de hade utvecklat för mej, det visade vilket äckel de kände för mej.
Jag kunde inte förstå varför. Vad hade jag gjort för att få dem att känna så? Vad kunde möjligtvis ha hänt bara över sommarlovet som gjort mej till en sådan äcklig människa man bara måste hata. Såhär i efterhand så inser jag ju att detta hade smugit sej på redan innan högstadiet men i lägre doser, det märktes inte av lika mycket. Men varför just jag?
Något jag också har väldigt svårt för att ha förståelse för är hur en lärare kan se dessa saker hända men inte agera. Att bevittna en sådan öppen mobbing och endast avfärda allt med ett simpelt "lägg av nu" då och då. Hur kunde de inte se ångesten i mina ögon, hur tårarna nästan svämmande över, att hela min kropp skakade av rädsla när jag gick in i klassrummet, rädsla över att befinna mej i skolan.

Jag ville så gärna berätta för någon. Min mamma kunde jag inte prata med, det vågade jag inte, vi hade inte den sortens relation. Vi pratade helt enkelt inte om saker som var jobbiga, än idag har jag svårt för det. Min pappa kändes inte heller inte rätt, eftersom jag inte bodde med honom mer än två helger i månaden, vi hade inte heller så nära kontakt. Jag var rädd att mina lärare inte skulle tro på mej, att de skulle anse att jag överdrev och bara göra saken värre.
Varje kvarsamtal genom högstadieåren frågade de hur jag trivdes i skolan och jag pressade fram ett "bra". Hur blinda var de egentligen? Valde de att blunda för vad som hände för att göra det enkelt för sej själva. Var de rädd att skolan skulle få dåligt rykte?
Var det kanske så att de tyckte att jag fick vad jag förtjänade.
Inte ens mina närmsta vänner fick veta vad som pågick, jag var så rädd att de skulle tycka att jag var löjlig, att jag vara överdrev. Eller så kanske de trodde på mej och blev rädda för att umgås med ett mobboffer. Tänk om de själva blev mobbade därför, då var det lättare att lämna mej ensam. Så jag höll tyst. Jag höll krampaktig tag i de vänner jag hade, anpassade mej gärna efter deras behov och önskemål.
Jag tror, såhär i efterhand, att de visste om det. Just deras klass var den som var värst mot mej, näst efter min egen. De flesta av dem var de människor jag hade gått förskola med och även första året av grundskolan. Jag förstod verkligen inte vad jag hade gjort dem, det var ju sju år tidigare. Kanske hatade de mej för att det var precis vad man skulle göra, jag var den utvalda.
Terminerna avlöste varandra och mobbingen blev allt värre. Saker kastades efter mej i korridorerna, då och då fick jag ett sudd i huvudet.
T och D, också en av de värsta låste flertalet gånger upp dörren till toaletten när jag var där. Aldrig fick jag vara ifred.
Av nån anledning blev den verbala mobbingen värst på gymnastiklektionerna. Eller så är det bara dem jag minns mest.
Det jag kommer att minnas för resten av mitt liv, det som gjorde ondast av allt de sa, det som tog hårdast var just en gymnastiktimme. Jag satt intill O, som såklart oxå hörde till eliten. Utan minsta provokation eller något så utbrister han:
-Alltså, du är så jävla äcklig och ful. Kan inte du ta livet av dej så vi slipper se dej nånsin igen. Så jävla äcklig du är!
Han träffade så mitt i prick. Han kunde inte ana hur många gånger den tanken hade slagit mej. Jag hade bestämt mej för att inte låta dem komma åt mej, jag skulle inte gråta, speciellt inte inför dem. Jag vägrade låta dem vinna.
Jag bet ihop så gott jag kunde, gråta fick jag göra när jag kom hem och det behövdes. Men även hemma fick jag dölja mina tårar. Såg mamma mina tårar så skulle hon ju vilja veta vad som var fel och jag kunde ju inte berätta.
O fortsatte att plåga mej på gymnastiken. Jag var inne i styrkerummet en lektion och han kom in dit. Såklart skulle han ju påpeka allt jag gjorde, komma med elaka kommentarer. När jag gjorde fel på en maskin så det small så tog han ju tillfället i akt och hånade mej. Skrattade ut mej och lät mej veta vilken fet klantig människa jag var. Absolut ingen i hela världen var så fet, ful och värdelös som jag.
Då klarade jag det inte längre. Jag kände tårarna och flydde till omklädningsrummet och brast ut i storgråt.
Malin, som hade varit med i styrkerummet kom in efter ett tag. Hon la handen på min arm men sa inget. Antagligen visste hon inte vad hon skulle säga. Eller så ville hon inte säga något. Just då fick jag känslan av att hon inte alls ville vara hos mej då, att hon med tyckte jag var äcklig och jobbig men satt där på grund av tvång, att hon kände sej skyldig. Jag vet faktiskt inte än idag hur hon kände då.
Mary

fantasibrist

2009-11-09 15:17:14
Åh vad jag tycker det är drygt när man känner sej sådär läskigt kreativ men inte har någon inspiration. Jag vill scrappa, göra film/bildspel etc. Men vad? Det bara kliar i fingrarna men fantasin uteblir. Inte roligt alls, för nu blir det bara att jag sitter här och fjantar på youtube utan mål och mening.
Inte har jag egentligen något vettigt att skriva, fantasin är rätt blockerad där oxå men samtidigt vill jag inte heller bara sitta och klistra in gamla inlägg som ni redan har läst.
Så ja, detta blir lite av ett knäckebrödsinlägg, men det kanske ni kan leva med ibland.
Men har ni tips på vad jag kan roa min kreativa ådra med så lämna en kommentar.
Och nu ska jag komma ihåg att använa signaturbilden ^^
Mary

Tatuering del två:babydoll

2009-11-09 13:48:26
Mer tatueringsnack då.
Tänkte fokusera på tatuering nr två, Babydoll.
Babydoll var för det första det jag kallade mej överallt på internet, men även det andra började kalla mej, så det blev en form av identifiering, så som jag såg på mej själv.
Men hur är en babydoll då? För mej var det lite samma som älvan. Sårbar, bitsk men även sockersöt när det behövdes. Med en väldigt personlig stil som ofta verkligen ropade DOCKA!
Största delen av tiden runt då jag gjorde denna tatuering (det var 2000) var jag en trasdocka, jag behandlade mej själv som Raggedy Ann, så Doll kom in även där.
Sen vill jag bara även tillägga att värre smärta än att tatuera svanken har jag sällan varit med om, haha. fyfan så ont det gjorde. Tatueraren kallade mej för lipsill eller nåt sånt trevligt ^^.
Tatueringen har fortfarande mycket betydelse för mej fortfarande för den är ett minne av en tid som var, hur jag var och kanske fortfarande är till viss del. Det finns väldigt mycket minnen i denna, både fina och mindre fina, men såna som jag värdesätter.

Som ni ser så är det stjärnor ovanför, men det återkommer jag med, tänkte ta ett inlägg om alla stjärnor som finns intatuerade
Mary

tatueringar

2009-11-09 13:46:55
Min kära vän Andie gav mej lite bloggtips igår, bland annat att jag skulle skriva om mina tatueringar, så jag kör på det.
Jag tänkte börja med att skriva om två av dem som har mest betydelse för mej, även om alla har viss betydelse.
Den första jag gjorde, för tio år sen (jisses vad tiden går) är älvan som sitter på höger skuldra.
Älvor har alltid fascinerat mej, var nog därför det blev min första.
Min vän Sarita ritade teckningen åt mej, det är jag tacksam för, den blev otroligt fin. Det finns en viss symbolik i bilden, det jag anser representade mej. Nakenheten stod (står?) för sårbarhet, hornen och svansen för destruktivitet. Eller ja, kanske inte enbart destruktivitet utan även den del av min personlighet som kunde (kan?) bita ifrån och stå upp för mej själv.




Den andra tatueringen är den sista jag gjorde. Hittade bilden av en slump och kände direkt att den var JAG. En mager, sjukligt blek flicka med ett handikapp. Hon är också synligt trasig, med handen som sticker ut från bröstkorgen.
Det kanske känns överflödigt att skriva att jag gjorde denna tatuering när jag var anorektisk, bilden talar väl för sej själv.

För mej är det viktigt att det jag tatuerar har en viss betydelse, om än bara något litet. Det behöver inte heller vara helt uppenbart för andra vad den står för, bara man vet det själv. Sen om man vill förklara dess betydelse är ju valfritt.
Mary

meningslöst

2009-11-08 18:03:43
Klart att man får skrivkramp direkt man byter blogg, kul kul. Men jag får hoppas att inspirationen kommer tillbaka igen. Har bara varit en såndär äckligt seg dag då jag knappt varit vaken alls. Hela kroppen skriker efter cola och plånboken gapar elakt tomt. Jag gillar inte alls läget. Jag har inte ens inspiration till scrapande.
Mary

ätstörningen

2009-11-08 14:10:43
lägger in en tidigare del av ÄS-historien, från gamla bloggen

(obs, jag kommer inte att skriva ut namn i detta inlägg eftersom jag inte vet hur personerna i fråga ställer sej till det.) Jag flyttade till Göteborg (Stenungsund) i slutet av aug 2004 och bodde hos en kompis under tre veckor. Väl där levde jag mest på cappuchino och mackor och vikten höll sej fortfarande ganska stabil. Tyckte väl själv att jag åt på tok för mycket, kanske mest för att det blev mycket onyttigt som jordnötsmör och andra sliskiga pålägg. Efter dessa tre veckor flyttade jag till ännu en lägenhet, den skulle stå tom i tre veckor så jag fick låna den tillfälligt. Där blev det mest måltidsersättning och kaffe, ibland lite yoghurt. Köpte hem bröd och pålägg ibland men oftast slutade det med att jag åt en del men sen bara fick ångest av det och slängde allt. Inte vidare genomtänkt men det var svårt att styra över den sjuka hjärnan. Bodde själv under den tiden och kunde ju styra helt själv hur och när jag skulle äta, det fanns ingen påverkan utifrån. Nu låter jag som en papegoja men efter tiden i denna lägenhet flyttade jag till en vän inne i själva Göteborg där jag bodde ytterligare tre veckor. Då satte det igång mer på allvar. Hon introducerade mej till en värld full av bantningspiller. Det var kanske mitt osmartaste val eftersom jag blev psykiskt beroende av dessa piller under flera års tid. Vi satte även igång en tävling och vem som kunde gå ner mest i vikt under 10 dagar (tror jag det var). I början gick det ganska bra men efter den tiden låg jag ändå på plus minus noll, efter att ha varit nere å tryckt på 38 kg. Det hela ändrades när jag fick tag på en lite mer fast bostad. Min vän hade en vän som just hade köpt radhus där jag fick flytta in och hade mer tid på mej att leta egen lägenhet. Jag hade inte samma tisdpress att hitta något nytt och jag hade ett eget rum. Där bodde två matglada människor. Hjälp, var min tanke. Dock hade vi väldigt roligt tillsammans när vi lagade maten och åt så med tiden kändes det bättre, det gick lättare. Jag tror även det var här jag under en rätt lång tid sluta skriva matdagbok. Hde under senaste tiden skrivit ner allt jag åt/drack, inkl kalorimängd. Givetvis var det väl kanske inte så fantastiskt roligt att under relativt kort tid gå upp tolv kilo men i psyket var det bättre, , jag kunde fungera mer som en människa. Det blev även så att vi kom varann väldigt nära och det bestämdes att jag skulle bo kvar i det såkallade Fraggelberget. Maten funkade okej, även om det givetvis gick upp och ner. Psyket var iofs extremt instabilt under denna tid, men det är en helt annan historia.
Mary

scrapping is the shit

2009-11-08 01:26:59
Är för tillfället fullkomligt beroende av scrapblog.com så jag kommer lägga upp lite alster framöver.
Lite smakprov här iaf

Mary

the final chapter

2009-11-08 01:22:31
från 091025

Men, sista delen i min ätstörningshistoria
Det började (igen?) när jag flyttade hem till umeå i mars 2008. Jag hade gett mej fan på att nu skulle jag ner i vikt. Stod då och stampade på ca 55 kg, vilket i mina ögon var helt groteskt.
Jag började, efter en paus, att äta bantingspillerna igen. Hade väl tidigare gjort nåt halvlamt försök att lägga ner det men jag insåg att det inte skulle hålla.
Jag har aldrig varit den där som lite långsamt drar ner på maten för att succesivt minska i vikt, ohnej, jag kör med råsvält direkt och så blev det ju förstås även denna gång.
Det är förstås inte helt lätt när man bor med familjen men är man tillräckligt lurig så funkar det, ett tag.
Efter ca en månad  hade jag tappat runt 7 kg men då ville pappa ha mer koll på mina matvanor och sa att jag varje dag skulle komma dit och äta lunch och middag. Lite halvt motvilligt gick jag med på det, jag hade egentligen inget val.
Med tiden kom jag lätt undan luncherna genom att sova för länge, vara borta eller helt enkelt bara inte gå dit och sen skylla på att jag sov.
Mitt dåliga ätande förvärrade bara mina redan befintliga sömnproblem och jag började (miss)bruka sömntabletten Imovane och för den delen alla andra sömnpiller jag kom över. Jag blev förstås fort van vid dem och fick ta större och större dos, vilket gjorde mej mer knäpp än trött. Det var många sömnlösa nätter, vilket slet på min trötta kropp.
Jag köpte på mej flera olika sorters bantningpreparat, ville ha allt som lovade viktminskning.
Hade även ett tag innan flytten börjat med en ny neuroleptika (stabiliserande medicin) som hade biverkning aptitlöshet och viktminskning. Den hjälpte till en hel del på traven och jag lyckades väl inbilla mej att det var en helt strålande medicin, aldrig hade nån hjälp så bra som den.
Kanske gjorde den det oxå, det var svårt att veta vad jag kände och inte, det fanns bara mat och vikt i mina tankar.
Vid midsommar vad jag nere på 40 kg men det var även här jag började bli lite rädd. Jag kände att nu var jag verkligen helt fast. Det fanns ingen återvändo längre om jag hade velat det. Jag kände mej tjockare än någonsin och kroppsynen var helt skev, förmodligen värre än den varit innan.

I juli påbörjade jag en ny kontakt på psyks rehabteam. Jag ville då be om hjälp för den långt gånga ätstörningen (jag vägrade kalla mej själv anorektiker, det var jag bara inte) men när jag väl satt där och skulle berätta om mej själv så kunde jag inte. Jag ville inte förlora den trygghet jag hade intygat mej själv om att det var.
Jag vet att jag gjorde många besvikna genom att fega ur men jag fixade det helt enkelt inte då.
Jag hittade varken modet eller orden. Jag var alltför fast i mej själv.
Två veckor senare träffade jag min kontakt igen och lyckades så få ur mej lite om vad som pågick men jag kände inte att hon förstod mej och jag var otroligt frusterad.
Dagen efter i ett panikutbrott som mest troligt var en form av "för mycket imovane"-psykos bad jag gråtandes en av mina bästa vänner att ta kontakt med Freja anorexi och bulimicenter för min räkning. Aldrig att jag vågade själv.
Hon viskade tröstande ord i mitt öra och lovade att ta kontakt med dem redan dagen efter.
Jag kan inte ens börja beskriva paniken dagen efter när jag insåg vad jag hade bett henne göra.
Men bollen var i rullning. Freja hade mitt namn och personnummer, allt jag behövde göra var att nu ringa dit själv.
Jag skakade när jag lyfte luren och slog telefonnumret.
Telefonsvarare. I vanliga fall hatar jag telefonsvarare men just då var det en befrielse. Jag hade aldrig kunnat yttra orden till en verklig människa.
Med darrande röst sa jag vad jag hette, när jag var förr och uttalade sen orden "...jag vill ha hjälp med min anorexi"
Freja ringde mej två dagar senare, då var vikten nere på 35 kg.
De ansåg att eftersom jag var aktuell och inskriven på rehab så var det bäst att jag fick fortsätta där men med visst stöd av freja, som konsulter. Självklart vågade jag inte säga emot och när jag nästa gång på psyk fick frågan om hur jag hade tänkt när jag hade kontaktat Freja visste jag inte alls vad jag skulle svara. Jag var besviken på henne för att hon inte förstod mej, men vågade inte heller säga det.
Strax efter detta flyttade jag in i min lägenhet (och mitt förhållande sprack) där en evig hetätning pågick. Okej, nu vill jag poängtera att detta inte var någon regelrätt hetsätning, men med mina mått mätta hade jag kunnat posera som julgris. Jag levde på hämtpizza, färdigmat och choklad och blev bara olyckligare.
Till slut satte jag stopp för det, för att enbart äta runt var tredje dag.
Vikten och humöret pendlade men någon riktig hjälp fick jag inte. Såhär i efterhand förstår jag ju att jag aldrig var riktigt tydlig med hur jag mådde, vad som pågick och vad jag faktiskt ville ha hjälp med.
Den 15 september kom då vändningen, som jag redan skrivit om, dagen då min gamla terapeut fick in mej på psykavdelningen, med en vikt på 34,4 kg och med en extrem uttorkning.
Det var där kampen började och mycket av det har jag ju redan skrivit om i bloggen tidigare.

Så, nu har ni fått min ätstörningshistoria. Om ni nu orkade läsa all denna text.

Egentligen vet jag inte om detta är en bild jag borde lägga upp, det kan finnas folk som tar den på fel sätt.
Jag ville mest bara visa vad jag gjorde med mej själv under den här sista perioden.
Bilderna till höger kommer från början av året, de till vänster från aug 08

Seriously girls and boys, gör inte såhär mot er själva.
Jag vet, jag var inte dödligt mager, men det är inte lätt att komma på fötter igen ändå.
Och det är faktiskt inte såå snyggt

Mary

closet peek-a-boo

2009-11-08 01:18:05
från 090909

Att komma ut ur garderoben, ja.
Det finns nog många som tycker att det är bland de svåraste de har gjort, medan vissa kan tycka att det var busenkelt.
Jag tror den största oron ligger i hur omgivningen ska reagera.
Det var iaf min oro, att mina nära och kära skulle vända sej ifrån mej.

Jag var väl runt 18 år när jag första gången blev kär i en tjej. Eller ja, förstade gången jag förstod att det var så, att det var just kärlekskänslor.
Det tog ett litet tag sen berättade jag för mina närmaste vänner.Det kändes lite för svårt att dölja det, gå omkring där uppe i det blå men inte kunna förklara varför.
Alla tog det väldigt bra, tur nog.
Men det var inte föränn jag vid 19 års ålder, då jag hade min första flickvän som jag kom ut i större skala, som till föräldrar och syskon och mer "vanliga" vänner.  Jag var verkligen sjukt nervös, förväntade mej den värsta av reaktioner.
Innerst inne kände jag väl att det mest troligt skulle gå bra och att om de inte kunde acceptera det mej som jag var så var de inget att spara på.
Klart, det är svårt att tänka så om sina föräldrar, de har man ju ändå kvar, det är så svårt att "göra slut" med dom. Haha, de är som plåster. Det var mest gällande vänner tankarna gick så.
Fast jag ville ju inte heller förlora vännerna, trots tanken, så jag var nervös.
Jag hade dock inget att vara nervös för, alla tog det jättebra, vilket jag var väldigt tacksam för.
Just dessa tankar, att jag inte ska bli accepterad kan fortfarande sitta kvar ibland, att "borde jag berätta?". Det känns skitlöjligt, för jag har varit öppen med det i snart 10 år (trots min bi-perioder, då jag hade pojkvän) och jag borde inte längre vara rädd för att säga det. Visst, nu är det ju inte så att jag vid ett första möte säger "Hej, jag heter Maria, jag är flata". Haha, kanske inte alltid är så relevant jämt.
Men man kan ju inte spendera sitt liv i en mörk garderob, man kvävs ju, så jag är glad att jag slipper det.
Det känns jättetråkigt att vissa känner att de måste sitta i den där garderoben jämt, pga rädsla. Det handlar ju mest bara om omgivningens tolerans, eller snarare brist på tolerans. Att människor inte kan förstå att man fortfarande är samma människa.
Jag förstår inte varför det skulle vara onormalt?
Mary

Ja jäsiken

2009-11-07 23:29:36
Då var man tillbaka på blogg.se igen då.
Och ja, jag är tagit med mej Missy, hon kommer hänga kvar.

Så, håll till godo!

Följ min blogg med bloglovin


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Kommer snart att kopiera in lite gamla inlägg här oxå, såna som jag vill ha med mej
Mary

RSS 2.0